Voortplanting van de hamsters;

Inleiding:

Alvorens je beslist om je hamsters te vermenigvuldigen, moet je toch een aantal dingen bedenken.Zo moet je op voorhand reeds een goede thuis voor je kleine diertjes vinden en indien je ze wilt houden, bedenk dan dat je meer ruimte zult nodig hebben voor een aantal extra kooien.

Je moet namelijk het mannetje en vrouwtje indien nodig kunnen scheiden en ook de jongen moeten na drie weken gescheiden kunnen worden en dit volgens geslacht om vroegtijdige zwangerschappen en inteelt te voorkomen! Indien we het over Syrische hamsters hebben weet je dat deze solitaire dieren zijn en uiteindelijk hun eigen ruimte eisen zonder soortgenootjes! In de meeste dierenspeciaalzaken zie je wel meer, verschillende Syrische hamsters bij elkaar zitten maar dit zijn meestal nog jonge dieren die elkaars warmte opzoeken bij gebrek aan een eigen huisje.. Syrische hamsters hou je dus best alleen!

Ik wil je er gewoon op wijzen dat je niet overhaast met fokken van hamsters begint. Er komt toch het één en ander bij kijken! Uiteindelijk als je er goed over nagedacht hebt en je jezelf er toch toe waagt, kan ik je verzekeren dat het erg verrijkend is zo’n nestje kleine bolletjes op korte tijd te zien opgroeien tot volwaardige hamsters!

Vanaf wanneer zijn hamsters vruchtbaar?

Paring en paringsgedrag.

De zwangerschap, bevalling en daarna.

De geboorte-ontwikkeling.