Je hamster gaan afhalen:

Als je dan uiteindelijk je hamster gaat halen, doe dit dan in de late namiddag daar hamsters dan wat actiever beginnen te worden. Bij de keuze van je hamster moet je met een aantal factoren rekening houden.Natuurlijk wil je de mooiste eruit maar zorg in de eerste plaats dat je gekozen hamster gezond is:

Indien je gekozen hamster een vrouwtje is, hou er dan rekening mee dat ze drachtig kan zijn als de hamsters in hetzelfde verblijf niet volgens geslacht gescheiden zijn. Uiteindelijk moet je ook rekening houden met de zorgzaamheid en hygiŽne waarmee de fokker/ dierenspeciaalzaak zijn diertjes verzorgd.

~

De reis naar huis:

Voor je nieuwe huisdiertje naar huis te vervoeren, krijg je bij de dierenspeciaalzaak een kartonnen doosje. Voor korte afstanden is dit geen probleem. Bij langere afstanden moet je er rekening mee houden dat je kleine knager met gemak een vluchtgaatje in het doosje kan knagen. Je zou dan best een speciaal transportdoosje kunnen kopen. Deze zijn van doorzichtig plastic met bovenop een deksel met luchtgaatjes en een handvat. Dit doosje kan je dan achteraf nog gemakkelijk gebruiken voor je hamster eventueel naar de dierenarts te vervoeren of als tijdelijk verblijf tijdens het reinigen van de hamsterkooi.Zorg dat je de hamster niet in een erg warme wagen vervoert of dat het diertje kou vat! Bij de aankomst thuis heb je uiteraard de definitieve verblijfplaats van je hamster reeds klaar staan. Plaats het doosje in de kooi zodat de hamster er vanzelf uit kan en haar nieuwe verblijfplaats kan verkennen. Gun je nieuw huisdiertje dan ook voor de rest voldoende rust. De reis naar huis en de aankomst in een nieuwe omgeving kunnen erg vermoeiend zijn voor het kleine diertje.