Vissen op forel.

Forelvissen

DE FOREL.

Hij is krachtig gebouwd met onregelmatige stippen op zijn lijf, o.a. rood en zwart. Gemiddeld meet hij zo'n 50cm tot maximaal 70cm. Hij komt in heel Europa voor. De paring gaat van september tot oktober. De eieren komen na 150 dagen uit. Ze blijven dan een jaar in hun geboortestroom en gaan dan stroomafwaarts in een rivier of meer. Ze worden binnen 3 tot 5 jaar volwassen. Ze worden tot 20 jaar oud. Een vrouwtje legt +/- 5400 eieren. Het is de belangrijkste sportvis in Europa.

DE REGENBOOGFOREL.

Gevangen forel

De regenboogforel wordt gewoonlijk 25 tot 50cm lang, met een gewicht van 4kg. De regenboogforel stamt uit Noord-Amerika, maar is over de hele wereld uitgezet als sport en maaltijdvis. Hij groeit snel. Na 2 jaar zijn ze al 25-30cm lang. Hij stelt minder eisen aan voedsel en waterkwaliteit dan de beekforel. Ze leven 2-4jaar in zoetwater. Dan gaan ze naar de Stille Oceaan en blijven ongeveer 3 jaar bij de kust. Hij is 1 van de weinige forellen die warme temperaturen kunnen verdragen. Na 3 jaar kunnen ze paaien (paren). De eieren komen na 150 dagen uit.

DE BEEKFOREL.

De beekforel kan 50cm lang zijn. Ofwel is hij lang en slank of kort en gedrongen. Hij is zilverachtig tot bijna zwart. Hij komt voor in schoon, zuurstofrijk water van meren en bergrivieren en houdt zich schuil tussen de stenen. Hij voedt zich in ondiep water met insecten, schaaldieren en andere vissen. Ze trekken niet naar zee. Ook de beekforel is een belangrijke vis voor de hengelsport en visindustrie.

WEETJES.

1.Forellen kunnen alleen in schoon water leven. Als je ze dus in een meer of rivier ziet, is het water daar dus niet vuil.
2.Wist je dat de forel heel kleine tandjes heeft?
3.Hengelrecord van de forel:51kg.
4.De forel heeft op zijn zijlijn 130 schubben.

 

Er zijn veel soorten schep—en leefnetten, de ijzeren netten zijn verboden omdat de vis in ijzeren netten gekwetst word. De fijnste netten zijn de anti reuk, na het vissen gewoon even uitspoelen en klaar, dit zijn netten gemaakt uit nylon, licht en sterk, de haak is er ook makkelijk uit te halen als je er in verstrikt raakt. 

schepnetten

De ideale haak voor forel zijn nummer 6 - 8 -10. Liefst een beetje krom voor het beter te laten draaien van het aas

.

Draaiboutjes zijn er ook in overvloed, deze afbeelding is een draaibout met een kogellager. Soms draait de draad zich op en komen er knopen, met deze draaibout is het probleem grotendeels opgelost.

De onthakers zijn meestal allemaal dezelfde.

onthaker

Koffers zijn er in overvloed, daar moet je de keuze aan jezelf laten naargelang het hoeveelheid materiaal.

koffer koffer 2 koffer 3

Nu het voornaamste, het aas, er kunnen veel soorten aas gebruikt worden zoals maden, meelwormen, tijgerwormen, pieren, houtwormen, tebowormen, twisters in alle kleuren.

Meelwormen

twister

Twisters

Veel succes!! forel